Google me internet nga ajri, nga viti i ardhshëm

google-me-internet-nga-ajri-nga-viti-i-ardhsh-euml-m_hdPërpjekjet e Google për të siguruar qasje në internet në zonat rurale nëpërmjet balonave janë në rrugën e duhur, tha kompania sot përmes një njoftimi zyrtar.

Një vit pasi që Project Loon u bë publik, udhëheqësit e saj thanë për Wired se Google do të jetë në gjendje për të siguruar lidhjen e internetit LTE “në një ose disa vende” brenda vitit të ardhshëm.

Google shpreson ta rrisë edhe më tej flotën e saj prej 300-400 balonave, të cilët do ta mbulojnë rrethin e tokës në një lartësi dy herë më të madhe se aeroplanët komercial, dhe të qëndrojnë lart në ajër për 100 ose më shumë ditë.

Tashmë, balonat e Google me internet kanë udhëtuar më shumë se 1.5 kilometra, dhe kanë kaluar botën në më pak se 22 ditë, që është një rekord i ri botëror.

Madje, balonat e Google kanë ofruar shpejtësi të internetit deri në 22Mbps në antenat tokësore dhe 5Mbps për telefonat mobil që lidhen me internet. / NdihmeRrethPC’s/

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s