Google me 180 satelitë për shpërndarjen e internetit nga qielli!

Planet e Google për internetin e bazuar nga satelitët tani janë bërë edhe më konkrete.

Wall Street Journal ka raportuar se gjiganti global i kërkimit në internet është duke u përgatitur për të ndërtuar 180 satelitë “të vegjël, por me kapacitet të lartë” të cilët do ti lëshojë në orbitë të ulët për të siguruar lidhjen e internetit në zona të ndryshme të botës, ku shërbimi i internetit mungon, ose ku shërbimi është i kufizuar.

Edhe pse detajet për satelitët e rinj të Google ende nuk janë bërë publike, raporti i WSJ thotë se numri i tyre do të dyfishohet, nga plani paraprak i kompanisë. Një zëdhënëse e Google e konfirmoi se interneti satelitor i ofruar nga Google do t’i “përmirësojë jetët e njerëzve, ndjeshëm”.

Iniciativa e Google thuhet se do të jetë shumë e shtrenjtë, pasi që investimi i saj në internetin satelitor do të shkojë prej 1 deri në 3 miliardë dollarë.

Megjithatë, analistët e tregut besojnë se Google do t’i nxjerrë investimet e saj nga projekti i saj, sepse më shumë njerëz do të mund të shohin reklama dhe ti përdoren shumë nga produktet e saj./NdihmeRrethPc’s/.Image

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s