70 Shprehje nga suksesi Bill Gates!

billiamPara se të lindje prindërit tu nuk ishin kaq të bezdisshëm sa janë tani. Ata u  bezdisën duke t’i paguar llogaritë, duke ti pastruar rrobat dhe duke dëgjuar të folurit tënd se sa i lezetshëm je. Kështu që para se të shpëtosh pyllin nga parazitët e gjeneratës së prindërve tu, tenton të largosh morrat nga dollapi në dhomën tënde.

-Suksesi është mësues morravec. I josh njerëzit e mençur të mendojnë se s’mund të humbin.

-Bëhu i mirë me “budallenjtë”. Ka gjasa të përfundosh i punësuar tek ata.

-Është mire të kremtosh suksesin, por është më me rëndësi t’i vësh mendje mësimeve të dështimit.

-Nëse nuk mund të e bësh të mire, së paku bëje të duke mire.

-Nëse mendon se mësuesi është i rreptë, prit derisa të kesh shef.

-Jeta nuk është e drejtë, tejkalo këtë.

-Jeta nuk është e drejtë, mësohu me këtë.

-Nëse ke lindur i varfër nuk është  gabimi yt, por nëse vdes i varfë r është  gabimi yt.

-Nuk e thash këtë.

-Besoj se nëse ua shfaq njerëzve problemet dhe ua shfaq zgjidhjet do të preken të veprojnë.

-Është disi shik të kesh panele solari mbi kulm.

-Njerëzit kudo e duam Windows-in.

-AIDS është sëmundje për të cilën është vështirë të flitet

-Fëmijët janë pjesë e madhe e orarit tim.

-Ka njerëz që nuk e duan kapitalizmin, dhe njerëz që nuk i duan kompjuterët. Por nuk ka njeri që i do kompjuterët e nuk e do Microsoft-in.

-Inovacionet energjetike nuk janë lojë nacionale.

-Unë jam “geek”.bill gates_min

-Microsoft nuk është për babëzi. Është për inovacion dhe paanësi.

-Shtetet e pasura mund të lejojnë të mbipaguajnë për gjërat.

-Kupto që ky është formati fundit fizik i cili ndonjëherë do të jetë. (e ka fjalën për Blu-Ray)

-Një sistem operativ pa një shfletues do të pirdhet jashtë biznesi. Do të përmirësojmë produktin tonë, ose do të largohemi nga biznesi?

-E vjedhur është fjalë e forte. Është kopje me të drejtë autori për të cilën pronari nuk është paguar. Kështu po.

-Televizioni nuk është jetë e vërtetë. Në jetën e vërtetë njerëzit në të vërtetë duhet të lënë kafetë dhe të shkojnë në punë.

-Në Microsoft ka shumë ide të brilante, por pamja është se të gjitha vien nga lartë- Frikohem se kjo nuk është aq në rregull.

-Në këtë biznes, me kohë kupton se je në problem, është vonë të shpëtosh veten. Përveç nëse ngarendë i frikësuar gjatë gjithë kohës, ke humbur.

-Pronësia intelektuale ka jetëgjatësinë e një banane.

-Rregulli i parë i cilësdo teknologji të shfrytëzuar në biznes është se automatizimi i aplikuar në një veprim efikas do të zmadhojë efikasitetin.

-Rregulli i dytë i cilësdo teknologji të shfrytëzuar në biznes është se automatizimi i aplikuar në një veprim jo efikas do të zmadhojë joefikasitetin.

-Teknologjia është vetëm mjet. Për të bërë që fëmijët të punojnë së bashku dhe të motivohen ata, mësuesi është më i rëndësishmi.

-Teknologjia informative dhe biznesi po gërshetohen në mënyrë të pandashme. Nuk mendoj se ndokush mund të flasë më kuptimplotë për njërën pa mos folur për tjetrën.

-Nëse vrojtojmë shekullin e ardhshëm, udhëheqësit do të jenë ata të cilët u japin mundësi të tjerëve

-Konsumatorët tuaj më të pa kënaqur janë burimi më i madh i të mësuarit.

-Ne gjithmonë mbivlerësojmë ndryshimin që do të ndodhë dy vitet e ardhshme dhe nënvlerësojmë ndryshimin pas dhjetë viteve. Mos e lini veten të nanuriset në mosveprim.

-Njerëzit gjithmonë i frikohen ndryshimit. Njerëzit iu frikuan elektricitetit kur u zbulua, apo jo? Njerëzit iu frikuan qymyrit, iu frikuan motorëve me benzinë… Gjithmonë do të ketë injorancë, dhe injoranca shpie në frikë. Por me kohë, njerëzit do t’i pranojnë zotërinjtë e tyre silic.

-Nëse General Motors do të qëndronte me teknologjinë siç është industria e kompjuterëve, të gjithë do të ngisnim për 25$ e që kanë 1000 kalë-fuqi.

-Kisha shumë ëndrra kur isha fëmijë, dhe mendoj se gjë e madhe nga ajo u rritë nga fakti se kisha mundësinë të lexoja shumë.

-Interneti po bëhet sheshi i qytetit për fshatin global të së nesërmes.

-Pavarësisht nëse është Google ose Apple ose softuerët falas, kemi konkurrentë fantastik dhe kjo po na mbanë në gishta.

-Kjo është një kohë fantastike për tu kyçur në biznes, sepse biznesi do të ndryshojë më shumë në dhjetë vitet e ardhme se sa ka ndryshuar në 50 vitet e kaluara.

-DOS-i është i shëmtuar dhe ndërhynë në përvojën e përdoruesit.

-Në orët amerikane të matematikës, me mësojmë shumë koncepte dobët gjatë shumë viteve. Në sistemet aziatike ata të mësojnë pakë koncepte mire për disa vite.

-Asnjëherë nuk kam marrë ditë të lire gjatë të njëzetave të mia. Asnjë. Dhe akoma jam fanatik, por tani jam pakë më pakë fanatik.

-Pritjet janë formë e së vërtetës së klasës së pare. Nëse njerëzit besojnë në të, është e vërtetë.

-Kam kaluar shumë kohë duke lexuar.

-Kam një memorie të mrekullueshme, memorien më të mrekullueshme.

-Nuk jemi as afër të përfundojmë ëndrrën bazë të asaj çfarë mund të bëj kompjuteri.

-Jemi në grahmat e një tranzicioni ku çdo botues duhet të mendojë mbi strategjinë e tyre digjitale.

-Kemi futur shumë para për të ndryshuar sjelljen.

-Kur kompjuteri u paraqit, njerëzit e dinin se është i rëndësishëm.

-E di se ka një bujk atje diku i cili asnjëherë nuk do kompjuter dhe kjo është në rregull me mua.

-Kisha fat të përfshihesha dhe të kontribuoja në diç që ishte me rëndësi, që është fuqizimi i njerëzve me softuer.

-Nëse kultura juaj nuk i do geek-ët, jeni në problem të vërtetë.

-Ideja e përgjithshme e të pasurit të ndihmojnë të varfrit, mendoj, është me rëndësi.

-Nuk ka vijë magjike mes aplikacionit dhe një sistemi operativ që ndonjë burokrat në Uashington duhet të e tërheqë.

-Kush vendosë çfarë ka në Windows? Konsumatorët që e blejnë atë.

-Mos krahaso veten me asnjë në këtë botë… nëse vepron kështu je duke nënçmuar veten.

-Nëse nuk mund të bësh mirë, bëje të duket mirë.

-Unë kam dështuar në disa lëndë, por shoku im i kaloi të gjitha. Tani ai është inxhinier në Microsoft dhe unë jam poseduesi i Micrsoft-it.

-Unë jam më shik se ju, SHUUUM më shik.

-Nëse u jep njerëzve mjete, dhe ata shfrytëzojnë mundësitë e tyre natyrore dhe kuriozitetin e tyre, ata do të zhvillojnë gjëra në mënyra që do të befasojnë shumë, përtej asaj që ke pritur.

-Unë zgjedh përtac të kryej punë të rëndë sepse përtaci do të gjejë një rrugë të lehtë për të bërë atë.

-DNA është sikur një program kompjuterik, por shumë shumë më e avancuar se çfarëdo softuer i krijuar.

-Suksesi jonë vërtetë është bazuar në partneritet që në fillim.

-Në Kinë kur je një në një milion, janë 1300 njëjtë sikur ti.

-Të maturit e mbarëvajtjes së programimit me vija të kodimit është sikur matja e mbarëvajtjes së ndërtimit të aeroplanëve përmes peshës.

-Gjenerata e ardhshme e softuerëve interesant do të bëhen në Macintosh jo në kompjuterët e IBM.

-Rreth 3 milion kompjuterë shiten çdo vit në kinë, por njerëzit nuk paguajnë softuerin. Një ditë ata do të paguajnë. Përderisa vjedhin atë, ne duam të e vjedhin softuerin tonë. Disi do të bëhen të varur, dhe atëherë disi do të gjejmë mënyrë si të mbledhim disi në dekadën e ardhshme.

-Microsoft ka pasur konkurrent të qartë në të kaluarën. Është që e mirë që kemi muze që kanë dokumentuar atë.

-Është më lehtë për ne të konkurrojmë Linux-in kur ka pirateri se sa kur nuk ka.

-Robotët do të luajnë rol të rëndësishëm në ofrimin e ndihmës fizike dhe në shoqërimin e pleqve.

-Është vetëm një truk në softuer, dhe kjo është shfrytëzimi i një cope softueri që tanimë është shkruar.

-Shoh pak potencial komercial për internetin 10 vitet e ardhshme.

Përgatiti : E.Bujupaj

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s